Kantoortuin te Tiel

Kantoortuin Tiel nieuwe situatie
Kantoortuin Tiel Oud situatie
Kantoortuin Tiel nieuwe situatie
Kantoortuin Tiel Oud situatie
Kantoortuin Tiel nieuwe situatie
Kantoortuin Tiel nieuwe situatie
Kantoortuin Tiel nieuwe situatie
Kantoortuin Tiel nieuwe situatie
Kantoortuin Tiel nieuwe situatie

Transformatie van ruime stoep naar kantoortuin.

Een voormalig buurtcentrum is herbestemd tot kantoorvilla. Deze kantoorvilla is van top tot teen gerenoveerd, waarbij de buitenruimte ook opnieuw is ingericht.
Hiermee heeft het geheel een representatief karakter gekregen.

In ons ontwerp voor de kantoortuin is de ruime stoep met muurtjes vervangen door enkele paden, veel beplanting en een hekwerk. Er is een hoofdpad gemaakt naar de voordeur met enkele treden, zodat er een voorname entree is ontstaan. Rondom is een onderhoudspad gemaakt, waarbij de bereikbaarheid van de zij-ingang geschikt is gemaakt voor mindervaliden. Op een zonnige plek in de voortuin is ruimte gecreëerd voor een zitje waar tijdens het werk even gepauzeerd kan worden. Passend bij het klassieke karakter van het gebouw, zijn de verhardingsmaterialen gekozen: hardsteen, grind en gebakken klinkers.

Als verticale elementen zijn leibomen toegepast, omdat deze weinig ruimte nodig hebben maar toch voor een groen straatbeeld kunnen zorgen. Daarnaast vormen ze een geleidelijke overgang van het kantoorgebouw naar de omgeving, breken ze sommige zichtlijnen en zorgen ze voor een bepaalde intimitiet in de tuin.
In de voortuin zijn kleine bomen en meerstammige solitairen toegepast die lager blijven en breder uitwaaieren. Hierdoor is het kantoorgebouw vanaf de straat goed zichtbaar gebleven. De tuin heeft een rijke seizoensbeleving gekregen door toepassing van gevarieerde beplanting: bomen, solitairen, hagen, sierheesters, vaste planten en siergrassen. De vlaggenmast zorgt voor een levendige welkomstuiting in de tuin.

Projectgegevens

Ontwerp en beplantingsplan: 2018 buro SON
Projectteam: Sonja van Wieringen, Ingeborg Hovind
Aanleg: 2019 Schreuders Groen
Opdrachtgever: Bedrijf

Neem contact op

info@buroson.nl
033 246 10 44
Volg ons ook op: 


Vestiging Putten

Kolthoornseweg 8
3881 PW Putten

KVK nr. 33245266

Vestiging Amersfoort

Plotterweg 31
3821 BB Amersfoort